Szefem kuchni restauracji Zielone Drzwi jest Tomasz Szydzikowski - wybitny znawca pomorskiej kuchni regionalnej, specjalizujący się w potrawach z gęsiny. Dawniej wspomniany typ mięsa stosunkowo często gościł na pomorskich stołach. Obecnie tradycja gęsiego chowu niejako zanikła. W Zielonych Drzwiach pragniemy ponownie wprowadzić ją na stoły, dzieląc się z naszymi Gośćmi wyjątkowym smakiem tego regionalnego rarytasu. Nasze autorskie menu zawiera wiele pozycji, których podstawą jest właśnie wyborne mięso z gęsi. Wśród polecanych dań Goście znajdą między innymi siekaną gęsinę z marynowanymi borowikami, podawaną w roli przystawki, pierś z gęsi wolno pieczoną z sosem śliwkowo – żurawinowym i modrą kapustą stanowiącą jedno z naszych flagowych dań głównych, jak i ręcznie lepione, pyszne pierogi po brzegi wypełnione gęsiną, podawane w towarzystwie sosu borowikowego.